Жителите на еден кинески град почнаа да паничат дека дошол крајот на светот, откако небото над нив стана црвено

“Страшна глетка во Кина ги вознемири граѓаните. Небото ја промени својата боја и стана црвено. Тоа беше доволно да предизвика паника меѓу луѓето.

Паниката можете да ја слушните во гласовите на граѓаните на градот Жушан кој се наоѓа во близина на Шангхај во Кина. Небото над нивниот град ненајдено станало црвено поради дебелиот слој на магла и смог.

Експертите од Метеоролошкото Биро на Кина појаснија дека необичната боја се појавила поради прекшување на светлината, предизикано од присуството на аеросоли во воздухот.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.