Животот е прекрасен, ако со љубов си ја работиш својата работа

Исто така треба да се чувствуваш и убав во својата облека, без разлика што мислат другите. Сѐ ова звучи добро, но практичната примена на советите, може некогаш да не излезе како што треба.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.