Златното руво на Македонија: Луѓе споделуваат фотографии во кои се гледа есенската убавина на нашата татковина

Природата низ Македонија може да ве остави без здив во секое годишно време, па истото важи и за есента. Есента со себе носи златни и бакарни бои кои ги красат и урбаните и руралните средини. Голем број на Македонци сакаат да споделуваат фотографии од различни локации во Македонија, а Фејсбук групата „Патувања низ Македонија“ е идеална за такво нешто. Голем број на луѓе покажаа како изгледаат познати и помалку познати локации низ Македонија во ова годишно време и ќе дозволиме фотографиите да ви раскажат сѐ.

Преспа (Зоран)

Градски Парк, Скопје (Владимир)

Суви Лак, Огражден (Александар)

Струга (Иванка)

Славеј планина (Горан)

Охрид (Зоран)

Штип (Маја)

Кожуф (Слободан)

Козјак (Рамадан)

Гевгелија (Владо)

Галичник (Аце)

 

Охрид (Денис)