Зоки отишол да купува овошје (виц)

Зоки Поки отишол во пиљара. Продавачката:
– Добро, значи вака! 2 кг круши по 120 денари, 5 кг јаболка по 30 денари и 3 кг банани по 80 денари… Тоа ти е вкупно 630 денари. А ти ќе можеш ли сам да ги однесеш сите?
Зоки:
– Не, сакав само да ми ја решите задачата по математика.