Зошто мајките се шминкаат? (виц)

Жената се шминка пред огледалото. Нејзиниот мал син ја гледа и ја прашува:
– Мамо, зошто се црташ со боички по лицето?
– За да станам поубава, сине!
– А зошто не стануваш?