Зошто мажот сакал да се разведе? (виц)

Разговараат две пријателки:
– Не разбирам зошто маж ми сака да се разведеме. Дома е чисто, перам, пеглам, готвам, децата се одлични ученици…
– Да не одиш по други мажи?
– Е само за тоа ли?