Зошто многу мажи не сакаат врската да ја откриваат на јавноста

Понекогаш мажите сакаат да ја одржат врската приватна, особено на почетокот.

Но, пред да претпоставите дека ова е негативно мотивирано, знајте дека работите не се секогаш како што изгледаат.

1. Тој не сака заеднички пријатели да знаат за тоа уште

Многу момци не сакаат да бидат вознемирени од мислењата на другите. Кога станува збор за меѓусебни пријатели на двојката, тие би можеле да започнат да поставуваат многу прашања за приватни работи што би можеле да им пречат на двајцата партнери во врската.

2. Тој е загрижен за одобрувањето на неговото семејство

Ако потекнува од традиционално семејство или има родители кои имаат многу прецизни идеи за тоа со кого треба да се дружи, можеби ќе сака да почека пред да им каже за врската.

3. Тој смета дека врската е повозбудлива ако е тајна

Навистина е вообичаено да се мисли дека воздухот на мистерија ќе ја направи врската повозбудлива и жешка.

И зошто да не? Може да биде начин да уживате во работите уште повеќе некое време!

4. Тој не е сигурен во врска со неговите чувства

Мажите можат да бидат исто толку несигурни како и жените, особено кога станува збор за чувства и нови врски. Можеби ќе сака да види каде одат работите пред да објави на светот.

5. Тој штотуку стави крај на друга врска и смета дека му е прерано

Ако тоа е случај, може да има повеќе од една специфична причина зошто тој сака да ја зачува врската во тајност:

  • Тој не сака да ги повреди чувствата на поранешната партнерка.
  • Тој сака да ја заштити својата девојка од какви било негативности од својата поранешна партнерка.
  • Тој сè уште може да има чувства кон поранешната девојка и мисли дека тие би можеле да бидат заедно повторно во блиска иднина.

6. Тој се плаши дека ќе му се уништи репутацијата ако му раскинат

Репутацијата на мажите им е многу важна особено ако се познати или истакнати во својата професија. Тие не сакаат да бидат оставени.