Зошто плачеш сине (виц)

Мајката го прашува детето:
– Зошто плачеш сине?
– Затоа што тато си го удри прстот со чеканот!
– Ох, мило мое. И ти веднаш се расплака?!
– Не, пред првиот шамар многу се смеев…