Зошто полицајците не ги казнуваат сите луѓе? (виц)

Полицаец запира возач и почнува да му пишува казна:
– Кажете ми го вашето име!?
– Тони.
– Презиме!?
– Џанговски.
– Како, како?!
– Как, как?!
– Џанговски…
– Слушај сега… Јас ќе те пуштам… Ама да знаеш дека на следната раскрсница има еден мој колега, кој ја знае целата азбука.