Татковците ги засрамија ќерките на плажа, девојчињата пропаднаа в земја

Кога ќе се видиш како твоето однесување личи од страна и дека на сите им е смешно, треба да размислиш дали да продолжиш да го правиш тоа. Родителот треба да реагира ако примети дека неговото дете прима влијание од празногалвите инстатутки по интернетот.

Ќерката ја зафркава мајката додека на старата не ѝ текне што всушност прави

Бабата толку време не правела такви работи, што повеќе ни на крај памет не ѝ паѓа да помисли на тоа. Зафрканцијата е следна: „Гледав видео на интернет, вели дека ако замижиш и си истураш сол на јазикот од замислен соларник, всушност ќе можеш да осетиш солен вкус.“

Човек снима како поплавата му ја носи целата куќа на комшијата (Снимено во околината на Москва!)

Сите многу добро го паметиме Стајковци, но властите многу брзо забораваат такви работи. Пред неколку дена во Битола ни се случи поплава од неколку минути дожд, од неодржуван/несреден систем за одвод на градот.

Како изгледа образованието во 2020 во напредните земји?

Не мора да одиме дури до Азија за да видиме ваков пример. Школите во Австрија на пример, сите имаат вакви табли. Учениците одеа на училиште во помали паралелки се до распустот. Од септември пак на училиште и со вакви помагала. А нашите мозоци што сме ги бирале на избори не знаат кој пат да го

7 знаци на токсичен однос за кои луѓето мислат дека се израз на љубов и грижа

Љубомора, тотална контрола – ова се знаци на токсична врска. Но, постојат и други, не толку очигледни знаци, од кои многу се маскирани како љубов и грижа. Вреди да се разберат разликите помеѓу здраватаљубов и оние чувства што се обидуваат да ја имитираат. Токсичните односи се засноваат на манипулација и во голема мерка се насочени

Нови снимки од Марс, кои во 2020 ги испрати на земјата роверот „Љубопитност“

Возилото со големина на автомобил е дизајнирано да се движи низ секаков терен, а е управувано од научниците на Земјата. Возилото со симболично име Curiosity (Љубопитност) беше испратено од Земјата на 26-ти ноември 2011 година, а на површината на Марс слета на 6-ти август 2012. Од тогаш научниците дознаа многу нови работи за црвената планета,

Романка фотографира прекрасни жени од сите нации за да ни покаже дека убавината е универзален јазик

Михаела Нороц, фотограф од Романија, 6 години патува низ светот за да научи нешто ново за другите култури. Имајќи го тоа предвид, таа создаде проект наречен Атлас на убавината, преку кој открива „незабележана убавина што цвета кај секоја жена“. Фотографиите на Нороц брилијантно ја доловуваат надворешната и внатрешната привлечност на овие жени, без оглед на

10 портрети на познати историски личности и нивни директни потомци

Инспириран од својата страст кон историјата, фотографот Дру Гарднер рекреираше портрети на некои од најпознатите историски личности во светот, во кои се претставени нивните директни потомци како модели. Подготвувањето за серијата бараше многу повеќе од неколку телефонски повици. Не само што Гарднер извршил длабинско истражување трасирајќи ги директните потомци и ги потврдил нивните лози, туку