10 фотографии кои ќе ве потсетат дека планетата Земја е чудесен дом на безброј мистерии

Планетата Земја никогаш не престанува да не воодушевува. Таа е родно место на многу прекрасни и убави нешта и дом на безброј мистерии кои чекаат да бидат откриени. Но, за жал, нашиот брз начин на живот има тенденција да го притисне копчето за брзина на светлината што не одржува да одиме, се додека целосно не ја заборавиме нашата околина. Па да забавиме и малку да си ја освежиме меморијата, што велите?

Ве покануваме да ѕирнете во оваа интересна галерија на фотографии што ќе направат барем за миг повеќе да ја цените нашата чудесна Земја.

1. Кога небото и шепоти на земјата

2. Птица спокојно си се потпира на рогот на носорогот

3. Момчето си го донело своето пријателче, еленче, на гости

4. „Оваа палма паднала, одбила да умре, се искривила нагоре“

5. Ова е место во Исланд кадешто се среќаваат зелените полиња, жолтата река, црната плажа и синото море

6. Универзитетот во Илиноис му додели почесна диплома на ова куче придружник, бидејќи присуствувало на сите часови на неговата сопственичка

7. Бебе колибри пие сок од малина

8. Бебиња оставани да спијат надвор, зајакнување на имунолошкиот систем на децата во Москва 1958 година

9. Кит и чамец

10. Птицата Стрелев, која е член на фамилијата мршојадци, живее само во Африка

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.