10 кратки новогодишни вицови за да имате со што да ги насмеете вашите најмили

– Најпосле дома! – си помисли Дедо Мраз, преминувајќи ја бугарската граница…

– – – – – – –

– Зошто кинеските деца не веруваат во Дедо Мраз?
– Зошто тие ги прават играчките.

– – – – – – –

Драг Дедо Мраз, дај им на сите пратеници како нашите плати!

– – – – – – –

Малиот Зоки Поки оди кај татко си и му вели:
– Тато, како може да го сменам писмото што му го испратив на Дедо Мраз? Сакам да го чкртнам возот на батерии и да напишам велосипед.
– Зошто, зарем не сакаш воз повеќе?
– Сакам, но најдов еден во твојот шкаф.

– – – – – – –

Денес му напишав на Дедо Мраз што сакам да ми донесе за Нова Година и тој ме блокира.

– – – – – – –

„Дедо Мраз, ќе бидам кратка. Ми требаат пари и сакам да ослабам.“
„И јас ќе бидам краток. Вработи се и не јади толку!“

– – – – – – –

– Црвенкапо, што носиш во торбичката? – праша големиот, лош волк.
„Што ми требаше да се бричам?!“ – тажно си помисли Дедо Мраз.

– – – – – – –

Мало девојченце му пишува писмо на Дедо Мраз:
„Дедо Мраз, те молам за Нова Година испрати ми сестричка!“
По некое време девојчето добива повратно писмо од Дедо Мраз:
„Нема проблем! Испрати ми ја мајка ти.“

– – – – – – –

Порано Дедо Мраз постоеше, но една Нова Година се се смени. Дедо Мраз заборави да му однесе подарок на Чак Норис.

– – – – – – –

– Тато, знае ли Дедо Мраз што е тоа Play Station 5?
– А ти Play Station 5 ли си нарача?
– Да!
– Дедо Мраз не постои!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *