10 кратки вицови за долго и слатко смеење

– Каде ги чуваш парите, во банка или дома?
– Во сеќавањата.

– – – – – – –

Разговараат две пријателки:
– Не верувам дека маж и жена можат да спијат во ист кревет без да се случува нешто.
– Омажи се, и ќе поверуваш!

– – – – – – –

– Имаш 500 евра. Жената ти ѕвони да бара 200, љубовницата – 300. Колку ти остануваат?
– 500 и два пропуштени повици.

– – – – – – –

– Каков човек беше бившата Ви жена?
– На терасата да излезе, со гулабите ќе се скара!

– – – – – – –

Скапан живот, скапани луѓе, скапано време!
Опаааа, се е во ред, си ја најдов ракијата…

– – – – – – –

Принцот оди во ресторан и го чита менито:
Варени жаби, печени жаби, панирани жаби…
Воздивнува длабоко:
– Гледај што прават луѓето! А јас глупакот се оженив!

– – – – – – –

Краток оглас на жена што бара партнер:
“Готвам. Молчам. Насекаде.”

– – – – – – –

– Жено, струјата и водата скапнаа! Треба да почнеме да штедиме и да се капеме заедно!
– Јас веќе заштедив. Се искапив кај комшијата…

– – – – – – –

Еден маж секогаш може да го добие од една жена тоа што таа го сака!

– – – – – – –

Ако некој Македонец многу си ги фали комшиите, значи си го продава станот.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.