10 кратки вицови за долго смеење

– Докторе, точно ли е дека здравјето не се купува со пари?
– Абе, кој ви ги полни главите со тие глупости?!

– – – – – – –

Им се смеев на дебелите – се здебелив…
Им се смеев на лудите – полудев…
Им се смеев на на богатите – нема ефект!

– – – – – – –

– Тато, кога ќе пораснам голем ќе можам ли да правам сѐ што ќе посакам?
– Не, сине. Тогаш веќе ќе си женет…

– – – – – – –

Разговараат две плавуши:
– Цуци, леле колку сум глупава… Цел саат си го барам телефонот, а си светам со блицот!
– Леле, навистина?! И го најде ли!?

– – – – – – –

– Мила, ќе ми направиш ли пита оваа недела?
– Не можам. Можеби другата.
– Ни таа не може, ја прашав.

– – – – – – –

Шефот:
– Како напредува новиот проект колега?
– Сѐ е направено во духот на нашите најдобри македонски традиции.
– А тоа е?
– Сѐ уште не сум почнал, но веќе сум уморен.

– – – – – – –

– Миличок, зошто кога се бакнуваме сакаш да те држам за ушите?
– Зошто еднаш во таква ситуација ми исчезна паричникот.

– – – – – – –

– Неженетите мажи не разбираат каква среќа е да си женет.
– Женетите исто така…

– – – – – – –

Стариот мајмун му објаснува на младиот што е тоа условен рефлекс:
– Сега ќе го притиснам ова копче, а оној идиотот таму во белиот мантил ќе ни донесе по една банана.

– – – – – – –

– Колку добро и воспитано дете! Која е тајната?
– Две шамари и три дена без телефон…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *