10 кратки вицови за долго смеење

Бедата во Македонија не доаѓа од тоа што политичарите лажат, туку од тоа што народот им верува!

– – – – – – –

Ненадеен сончев удар е кога Сонцето ќе те фати… со друго Сонце.

– – – – – – –

Оглас:
Срамежлив дечко бара… Пааа… Овааа… Ништо, ништо… не е важно.

– – – – – – –

Жената се враќа од работа и што да види… Веднаш вика по мажот:
– А бе зошто не си му го сменил памперсот на бебето? Полн е!
– Затоа што уште има место. На пакувањето пишува до 12 кг.

– – – – – – –

Жената:
– Леле колку пари ми требаа само за маникир, за педикир, за депилирање, за козметика…
Мажот:
– А мене пак ми тргна во животот: си се родив убав.

– – – – – – –

– Мамо, сакам еден маж.
– А тој?
– Тој сака друг…

– – – – – – –

Вистинската жена мрази тојца луѓе – бившиот, новата на бившиот и бившата на новиот.

– – – – – – –

– Дедо, што е тоа политика?
– Тоа е да ти дадам бонбонче за да забравиш дека сум ти ветил велосипед!

– – – – – – –

На час по ликовно:
– Наставничке, јас Ве нацртав!
– Браво Зоки, браво! А сега нацртај ми ги и алиштата!

– – – – – – –

– Се плашиш ли од пајаци?
– Не, воопшто!
– Е па добро е, зошто еден само што ти ја крена колата.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.