10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

– Жено, згрешив, извини. Ти беше во право. Ајде да се смириме?
– Уф, добро. Почекај, не јади, ќе ти зготвам нешто друго.

– – – – – – –

На телефон:
– Детето ви е кај нас.
– Какви се вашите барања?
– Да дојдете да си го земете, зошто градинката работи до 6 часот!

– – – – – – –

Умрела Пена. Отишол мажот ѝ да испечати некролог. На шалтерот го прашуваат за текстот и тој диктира:
„Пена умре“.
– Само тоа ли? Имате место да се напише уште текст…
– Епа… добро… Пиши тогаш долу „Продавам Југо“!

– – – – – – –

Ѝ реков дека е дебела. Потоа не ја видов три дена. Дури на четвртиот ден, почнав да гледам малку со едното око.

– – – – – – –

– Тато, јас среќлија ли сум во животот?!
– Среќлија си, сине! Тебе нити презе*ватив, ниту абортус не можеа да те запрат!

– – – – – – –

Реклама на продавница – Со секој купен пар скии, добивате бесплатно пар патерици.

– – – – – – –

– Што е тоа мало, црно, покрај ѕидот?
– Бебето го нашло штекерот.

– – – – – – –

– Сакам кученце за Нова Година!
– Не може Јанг! Ќе јадеш свинско, како и сите…

– – – – – – –

– Лука, треба да вежбаш повече на виолината!
– Колку повеќе наставничке, веќе трет комшија се обеси?!?

– – – – – – –

Sвони телефонот во брзата помош. Дежурната крева. Се слуша детски глас:
– Ало, брза помош! На сите дома им е многу лошо, се отровија од печурки!
– А ти како си, малечок?
– Добро, добро, јас бев казнет и не ми дадоа да вечерам.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.