10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

– Миме си се здебелила?!
– Некој друг знае ли дека си тука?

– – – – – – –

– Сопругот ми почина од природна смрт!
– Но, ти го турна од покривот!
– Гравитацијата е природна работа…

– – – – – – –

– Докторе, може ли да ми кажете директно, не одоколу?
– Може… Не сум доктор, Свети Петар сум…

– – – – – – –

Два лава си прават муабет во саваната:
– Преку глава ми дојде од овие бели ловци! Само се возат со џиповите натаму наваму, пијат, галамат ноќе, пцујат пред децата…
– Да – се согласува другиот и додава. – И што е најлошо, после телефоните нон стом им ѕвонат во стомакот…

– – – – – – –

– Докторе, јас само да прашам, како оди мојата операција?
– Не оди добро, ама штом си буден, притискај тука со прстот!

– – – – – – –

– ИЗвинете, сакам да го вратам пиштолот што го купив вчера. Не е користен.
– Зошто, расипан ли е?
– Не, маж ми го згази кола.

– – – – – – –

Ако погребот чини 800 евра, значи дека треба два месеци да работиш само за да умреш.

– – – – – – –

Не знам до кога ќе врне, ама гледам дека животните почнаа да тргнуваат во парови некаде…

– – – – – – –

Пред огледалото:
– Се чувствувам ужасно. Дебела сум и грда. Навистина имам потреба да ми дадеш комплимент.
– Имаш перфектен вид!

– – – – – – –

Главниот доктор си зел една недела одмор и отишол на лов. Се враќа мрачен и нерасположен. Сестрата го прашува:
– Што се случи докторе?
– Ништо не можев да убијам – се жали докторот.
– Е, а да си останевте во болницата…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *