10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

Ако мажот ви фрлил око на на друга, значи тоа око не му треба…

– – – – – – –

– Жено, во сабота сум на лов.
– Нема да има лов! И ја разбив муцката на онаа лисица!

– – – – – – –

– Жено, оваа манџава изгледа скиснала?
– Јади, утре е неработен ден.

– – – – – – –

– И сега каде ќе го криеме трупот?
– Пејо, може ли еднаш само, без да прашаш да ја ставиш кокошката во фрижидерот?

– – – – – – –

Шкотски ветеринар ѝ давал вештачко дишење на болна овца и така ја измислил гајдата.

– – – – – – –

Един оптимист паѓал од покривот на облакодер. Додека пролетувал покрај еден отворен прозорец, тој учтиво прашал:
– Извинете, кој кат е ова?
Од внатре му одговориле:
– Педесет и први!
Оптимистот се расположил и рекол:
– Ехеее! Има уште мноооогу да се живее!

– – – – – – –

Семејна кавга:
– Слушај сега! Само уште еден збор кажи и ќе станам вдовица!

– – – – – – –

Во библиотека:
– Каде можам да најдам книга за самоубиство?
– Третиот рафт од лево.
– Но таму нема ниту една книга!
– Епа, не ги враќаат…

– – – – – – –

Наставникот:
– Зошто имаме различни крвни групи?
Ученикот:
– За да може комарците да се насладуваат на различни вкусови.

– – – – – – –

3 лопати без рачка, 3 купчиња пепел и 3 пара гумени чизми се обиделе да украдат кабел од бандера.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.