10 кратки вицови за повесел викенд

– Душо, дали би ми простила ако еднаш те изневерам?
– Јас, не!
– Значи иста си како жена ми.

– – – – – – –

Баба во продавница за риба:
– Момче, свежа ли е рибата?
– Бабо, нели гледаш дека е жива?
– Абе и јас сум жива ама…

– – – – – – –

Жената е точно спротивното од кучето. Тоа разбира се, но не може да каже ништо.

– – – – – – –

– Ако не ми дадеш ќе умрам – рекол тој.
Таа не му дала и после шеесет години тој умрел.

– – – – – – –

Кога жената вели дека ги сака децата повеќе од мажот си, не ѝ верувајте!
Децата таа може да ги остави на комшивката, а мажот – никогаш…

– – – – – – –

Додека стоиш со лицето кон минатото, свртен си со задникот кон иднината!

– – – – – – –

Колку полошо готви жената, толку построен е мажот ѝ.

– – – – – – –

– Дајте ми три литри вино.
– А некаков сад носите ли?
– Госпоѓо, со садот разговарате!

– – – – – – –

Жената го кара мажот:
– Засрами се, кога и да видиш симпатична жена и забораваш дека си женет!
– Напротив! Баш тогаш ми текнува.

– – – – – – –

Вработениот оди кај шефот и му вели:
– Ако не ми ја покачите платата за 50 евра, ќе им кажам на сите дека сте ми ја покачиле за 100 евра.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *