10 кратки вицови за повесел викенд

Плавуша добива автомобил на лотарија. Оди да си ја земе наградата и вели:
– Сакам колата да биде црвена!
– Дали сакате црна? Зелена? Жолта? – прашуваат организаторите – Бидејќи во моментов немаме црвени…
– Ааа, така значи! Тогаш да ми го вратите ливчето…

– – – – – – –

Студ. Дожд. Во еден момент некој ѕвони на вратата. Отварам и гледам – свекрвата ми е пред вратата.
– Леле, што правиш надвор на ова време? Брзо да си одиш дома на топло.

– – – – – – –

Жената кон депресивниот сопруг:
И како така – немаше за што да живееш?! Станот не е отплатен, колата не е отплатена, ладилникот – исто така…

– – – – – – –

– Жено, ова месово е многу тврдо, не е доволно чукано.
– Каква е готвачката, такво е и месото…

– – – – – – –

Наточив 500 денари бензин и автомобилот ме прашува: “Внатре ли е веќе?”

– – – – – – –

Точно било дека животните претчувствуваат катастрофи. Кучето го лаеше младоженецот…

– – – – – – –

Толку сум стар што ги памтам фолк пејачките со оригиналните усти и носови.

– – – – – – –

– Леле нешто многу ме чешат чакрите!
– Е па кога медитирај со кој ќе ти падне…

– – – – – – –

Тато, што да правам, жената веќе втора недела не ми зборува?
Чувај ја сине! Таквите жени како неа се реткост!

– – – – – – –

Марче сине, не буричкај во штекот, мама! Ќе падне осигурувачот, а татко ти гледа фудбал и ќе стане ќе те ошамари!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.