10 кратки вицови за весел старт на Православната нова година

98% от Македонците се задоволни од својата плата.
(Анкетата е спроведена во Собранието на Република Македонија!)

– – – – – – –

2023 година, Македонија.
– Добар ден, комшија!
Дојдов да ти се пофалам, си купив BMW.
– Одлично! Тоа треба да се залее!
– Јас би претпочитал едно парченце леб…

– – – – – – –

– Брат, ја изневерив жената.
– Во денешно време не се вика така. Тоа ти е специјална с*кс операција на туѓа територија.

– – – – – – –

– Дедо попе, навистина ли никакво месо не треа да јадеме за време на пости, барем виршли нешто може ли?!
– Чедо божје, во виршлите нема месо!

– – – – – – –

Петгодишно девојче оди во градинка со раскошен розев фустан и учителката го прашува:
– Прекрасна си, миличка, како го доби?
– Го исплакав!

– – – – – – –

Ако сакате докторите да пишуваат убаво, престанете да им подарувате алкохол!

– – – – – – –

Во бар:
– Да одиме кај тебе? Мажот ми е дома!
– Доста пиеш мори! Јас сум мажот ти!

– – – – – – –

Си седи еден човек во кафана, си пушти и си прави крукчиња од чадот. Поминува еден Индијанец и му вели:
– Бледолик, пази што збориш!

– – – – – – –

Професорот по физичко после првата чаша го заменува професорот по музичко, а после втората професорот по филозофија!

– – – – – – –

– Здраво, јас сум Киро… Пијам од мојата 17-та година… Дојдов, затоа што ми кажаа дека решавате проблеми, поврзани со алкохолот…
– Се разбира… Кажи ми како можеме да ти помогнеме?
– Ми фалат 50 денари за едно шише ракија…