10 луѓе ги открија златните правила според кои го живеат животот што го заслужуваат!

Постојат одредени животни правила кои се незаменливи и можат да ја променат целта на живеењето доколку се применат во нечиј живот. Златното правило во суштина е водич кој ги објаснува најдобрите начини да живеете среќен и плоден живот во синхронизација со себе и со оние околу вас.

За да разбереме кои придобивки ги добива човек, доколку ги следи овие правила, читателите на интернет страниците ги понудија своите животни искуства во форма на совети.

 

1.

„Златното правило. Правете им на другите како што би сакале тие да ви прават вам. Колку повеќе стареам, толку повеќе гледам во тој навидум едноставен кластер зборови. Треба да признаам дека на моменти лутам, затоа што сум човек. Но, кога ги воспитувавме нашите деца, тоа беше нашиот водич. Ни даде трпение и упатства кога ни беа потребни и нè направи подобри слушатели. Исто така, ни овозможи удобно да признаеме кога немавме идеја што да правиме како родители. Наместо да се преправаме (лажеме) разговаравме со нив, слушавме и на крајот дојдовме до решение кое сите можевме да го прифатиме“.

 

2.

Еве го моето од мојот час по англиски јазик:

5-те правила во мојот живот:

1. Секогаш претпоставувај разочарување.
Ако секогаш претпоставувате дека некој ќе ве разочара, никогаш нема да бидете разочарани. А ако не го сторат тоа, ќе бидете пријатно изненадени.

2. Секогаш почитувајте некого додека тој не ви даде причина да не го почитувате
Кога ќе запознаете некој нов, го почитувате. Се додека не кажат/направат нешто што го прави да не го почитуваш повеќе.

3. Не претпоставувајте дека нешто е вистина.

Ако слушнете нешто за некој што не доаѓа од самата личност, секогаш прашајте го дали е вистина.

4. Правете го она што ви прави да се чувствувате удобно
Кому му е гајле што мисли Џон од продавницата? Ако ви се допаѓа таа кошула, купете ја! Правете се што ве прави среќни, а не она што мислите дека би сакале другите луѓе.

5. Ставете се себеси на прво место.
Ако некој,  сака да направи нешто што не сакате да го правите, ви прави непријатно, ве притиска на нешто, не слушајте. Прво слушајте што сакате. Вие сте најважната личност во вашиот живот. Секогаш ќе бидеш на прво место.

 

3.

Само затоа што можеш да направиш нешто, не значи дека треба!

 

4.

Ако сте во тесно, вашиот единствен соодветен одговор на искрените понуди за помош е „Да, благодарам“. Проголтајте ја гордоста и газете го секое „прифаќање милосрдие“ додека реално ви е потребна помош од другите. Вашите најдобри интереси се служат со прифаќање на секоја помош понудена со благодарност.

 

5.

Секогаш враќајте ги клучевите на истото место! На врата, во предниот лев џеб, во чантата. Во спротивно, може да завршат во фрижидер или внатре во каучот!

 

6.

СЕКОГАШ гушкајте го партнерот кога ќе дојде дома. Од работа, продавница, што и да е. Прегрнете се и повторно поврзете се физички. Ова всушност го синхронизира вашето дишење, ви овозможува и двајцата да се опуштите и да бидете среќни и во мир еден со друг.

 

7.

Големи одлуки каде што вистинскиот избор не е очигледен? Имајте добар сон. Најдобриот избор ќе биде појасен следниот ден.

 

8.

Ако сакате да се жалите некому, пожалете се на некој што може да го поправи тоа. Во спротивно, немојте само да се жалите на никого. Секој има свои проблеми, не додавајте на нивните.

 

9.

Никогаш не оставајте ништо на стол на кој би сакале да седите.

 

10.

Најдоброто извинување е променето однесување.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *