10 мистериозни откритија кои го шокираа Интернетот

Одвреме-навреме, наидуваме на чудни ситници што нѐ оставаат збунети. Овие загадочни откритија понекогаш се малку збунувачки, па дури и вознемирувачки, но за среќа, постојат луѓе со знаење кои секогаш се подготвени да дадат точни одговори и да ја разбијат мистеријата .

1. „Го најдов ова прикачено на ѕидот на мојот Airbnb. Мојот домаќин тврди дека тоа е ноќно светло. Може ли да добијам потврда?“

Одговор: Јас барав квадратни ноќни светла, и изгледаат баш така.
Одговор 2: Ако зумирате, можете да видите дека се работи за фотосензор. Тие имаат карактеристичен изглед.

 

2. „Мојата свекрва ја купи оваа куќа изградена во раните 1900-ти. На првиот кат се овие две врати. Тие се многу мали, отприлика колку лименка со сода“.

Одговор: Тоа е врата за мачка. Доволно голема за да се протнат многу мачки.

 

3. „Каква е оваа мала пластична торбичка со црвен гел и метален диск внатре?“

Одговор: Тоа е грејач за раце. Можете да притиснете на металното парче и ќе започне хемиска реакција за загревање на подлогата.

 

4. „Каква е оваа шуплива метална кутија со остри жлебови рабови?“

Одговор: Тоа е додаток за осцилирачка пила за сечење дупки за електрични кутии.

 

5. „Што е ова црвено стаклено светло што го најдов додека откривав метал?“

Одговор: Тоа е светло за навигација исклучено од брод. Тие се црвени од едната страна и зелени од другата страна на бродот.

 

6. „Каков е овој мал стар керамички сад со плута? Верувам дека е од 1940-тите“.

Одговор: Верувам дека е контејнер со соја сос. Може да биде добар колекционерски предмет!

 

7. „Каков е овој стаклен предмет во облик на дијамант? Тоа е малку поголемо од големината на мојата дланка“.

Одговор: За ставање тежина врз хартија. Тоа е обично мал цврст предмет доволно тежок, кој се става на врвот на хартиите, за да ги спречи да ги дувне ветер или да не се движат под ударите на четката за сликање.

 

8. „Што е ова привезок за телефон? Се распаѓа и изгледа како макарон кога ќе се собере“.

Одговор: Тоа е средство за чистење екран.

 

9. „За што се користи црвената шилеста пластика?“

Одговор: Тоа е за отварање на конзерви од стар стил, за да не се исече прстот.

 

10. „Ова ми го подари свекорот“

Одговор: Заинтересиран сум за контекстот на добивањето на овој подарок бидејќи тоа е масонска уста, историски користена за да се задржи устата на пациентот отворена за време на операцијата за да се спречи задушување.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *