10+ мистериозни предмети чија намена ги остави луѓето без зборови

Понекогаш наоѓаме работи и не знаеме за што служат. Во минатото моравме да одиме во библиотеки, да прашуваме паметни луѓе или да прифатиме дека можеби никогаш нема да дознаеме. Но, денес, можеме да го користиме интернетот за да ни помогне да го сфатиме тоа. Во оваа збирка, собравме 13 чудесни откритија кои имаа уште поневеројатни објаснувања.

 

1. „Дали ова е она што јас мислам дека е?!“

„Изгледа како прстен за акупресура – наменет да помогне да се подобри циркулацијата во вашите прсти.“

„Мојата сопруга вели дека тоа е комплет за масажа/зајакнување на раце“.

2. „Ги најдов овие меѓу работите на мојот дечко. Што се тие?!“

„Тие се свеќници. Скоро исти ги имавме и на мојата свадба“.

 

3. „Што е ова на средината на ѕидот во мојата куќа од 1906 година?“

„Тоа е затворен гасовод од времето кога користеле осветлување на гас“.

 

4. „Два рамни метални тркалезни дискови со долго стебло закачени со шарки. Без ознаки. Пронајдени во нова кујна.“

„Тоа е пламен шмукач“.

 

5. „Го најдов на мојот прозорец“.

“Тоа е вид молец (Isa textula). Не допирајте го освен ако не сакате цел нов свет на болка“.

 

6. „Имаме околу 10 од овие низ нашата куќа и ниту мојата сопруга ниту јас не знаеме што се тие“.

„Ова се евтини еластични ленти за книги. Ги спречуваат да се отворат во ранци“.

 

7. „Што е ова нешто со две рачки и две шини?“

„Мислам дека тоа е стар држач за тенџере.“

 

8. „Мојот свекор го испрати ова за моите деца, но ние НЕМАМЕ ПОИМ што е тоа!“

„Тоа е прскалка. Мајка ми ќе наполнеше празно шише со вода, го тапкаше со ова нешто и прскаше по облеката што ја пегла за да ја навлажни.“

 

9. „За што се користи овој тип на стегач?“

„Ова работи како катанец. Го ставате ова на прекинувач кога повеќе луѓе работат на опрема за да ги спречат луѓето да ја вклучат опремата“.

10. „Што е овој тежок жолт послужавник? Можеби метал обложен со гума, со големина колку мојата рака“.

„Тоа е чинија за бричење. Татко ми имаше една. Ги мешате кремот за бричење и водата во садот“.

 

11. „Тоа е метал, и релативно флексибилен, но чувствувам дека во еден момент ќе се скрши. Што е тоа?“

„Тоа можеби е „коска“ од корсет или држач за колено“

 

12. „Го најдов на дното на една фиока. Изработен е од цврста, проѕирна пластика. Дали е тоа како што мислам дека е?!“

„Мислам дека тоа е играчка шише со вода за хрчак“.

 

13. „Оној одозгора изгледа како безопасна, но немам поим што се другите“.

„Ова се иглички за јака“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *