10 мистериозни предмети кои ги оставија луѓето премногу збунети за да сфатат за што се употребуваат

Одвреме-навреме наидуваме на нешто што нѐ остава целосно збунети. Објекти толку необични што само интернетот го има одговорот за нивната цел. За среќа, постои цела заедница на Редит посветена на решавање на овие секојдневни мистерии.

1. „Ова е дефинитивно од пред 90-тите. Можеби тоа е „млечна чаша“?

Одговор: Тоа е чаша и подметач.

 

2. „Мали пластични лажички со кафеава материја, поединечно спакувани“.

Одговор: Тоа е лажица Тамаринд. Тоа е бонбона. Посетете самопослуга, набавете свежо пакување и пробајте ги!

 

3. „За што служи оваа столица? Беше во училиште“

Одговор: Ова е столче за деца со попреченост. Прерамките му помагаат на детето со слаб мускулен тонус да остане исправено, а гајтанот ги спречува нозете на детето да се гребат ако имаат висок мускулен тонус. Потпирачот во позадина им помага да останат исправени со тоа што им дава некаде да ги одморат рацете и исто така им овозможува да ги завршат училишните задачи.

 

4. „Гумен валјак со стап до него на улица во Германија“.

Одговор: Тоа е за држење за стапот и одење по ролерот. За деца или кој некогаш сака. Имаме неколку од овие овде. Тие не се користат многу често бидејќи луѓето едноставно не ја знаат целта.

 

5. „Мали восочни стапчиња од нане кои изгледаат како силикон за топење. Пронајдено во канцеларија, но дефинитивно не е поврзано со нашата работа“.

Одговор: Тоа е восок за протези или стоматолошка работа. Го ставаш на протезите ако ти се вкопуваат во образите.

 

6. „Ова го најдов на мојата прошетка ова утро“.

Одговор: Би рекол дека е примерок блок за металик златна боја на Behr, изработен со вистинско злато 99,9. Интересен новитет, но без парична вредност.

 

7. „Три многу сложени лажици кои би биле ужасни за јадење супа“.

Одговор: Ова се викторијански сифтер лажици. Просејувачите за шеќер се мали лажички во облик на лажичка кои се користеле за да се посипува шеќер врз овошје, пудинзи или колачи.

 

8. „Ја најдов кај баба ми. Тоа е стаклена вазна со метален капак“.

Одговор: Тоа е за уредување на цвеќе (сад со рози).

 

9. „Ја чистев куќата и наидов на ова. Малата чаша на врвот се лула напред-назад“.

Одговор: Тоа е невестинска чаша. Малата ротирачка чаша и превртениот шуплив фустан се дизајнирани да им овозможат на невестата и младоженецот да пијат истовремено за да наздрават за својата свадба. Младоженецот пие од поголемата чашка (фустанот на невестата), а невестата од малата чашка.

 

10. „Два мали метални предмети со дупки од страната“.

Одговор: Тие се стари казуи, веројатно им требаат нови прегради во дупката за да можат да работат правилно.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *