10 новокомпонирани македонски народни поговорки

Со текот на годините, жените сѐ подолго се шминкат, а межите сѐ пократко се чешлаат!

– – – – – – –

Кога мажот молчи, значи е мислител. Кога жената молчи, значи милителот нае*ал.

– – – – – – –

Ако не го храниш добро мажот си, тој слабее и почнуваат да му паѓаат панталоните и тоа не дома.

– – – – – – –

Мислам, значи не сум женет.

– – – – – – –

Пријателите се како женски гради. Некои се големи, а некои мали. Некои се вистински, а некои лажни.

– – – – – – –

Зад секое воспитано дете стои мила и насмеана мајка, којашто дома се дере како вокал на хеви метал бенд.

– – – – – – –

Пријателството меѓу маж жена е можно, но секогаш треба да имаш кондом!

– – – – – – –

Подобро да си љубовник на нечија сопруга, отколку сопруг на нечија љубовница.

– – – – – – –

Една жена не знае што ѝ недостасува, додека пријателката не ѝ се пофали.

– – – – – – –

Кога политичар лаже, му расте вилата!

  • Zemits machine напиша:

    This website is really a stroll-by means of for all the information you needed about this and didn?t know who to ask. Glimpse right here, and you?ll definitely discover it.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *