10 пати кога децата беа толку духовити што нѐ натераа да ја преиспитаме смислата на животот

Животот на родителите е сложена реалност која ги вклучува апсурдноста, радоста и предизвиците да се подигне човек од нула. И некои мајки и татковци не пропуштаат шанса да ја овековечат скапоцената мудрост на нивните дрски мали човечиња, споделувајќи ја со сите.

Ние ги заокруживме некои од најсмешните и најдуховитите работи што децата некогаш ги смислиле во една навистина забавна компилација за да ви помогнеме да испуштите искрено смеење.

1.

Јас: Еден ден ќе имаш чувства за момчињата.
6-годишната ќерка: Веќе имам чувства за нив.
Јас: Навистина?
6-годишната ќерка: Ме нервираат.

2.

Јас на син ми: Ме потсеуваш на мене.
Син ми: Тоа е злобно.

3.

Ќерка ми: Тато, зошто уште работиш кога веќе си богат?
Јас: А што значи тоа да бидеш богат?
Ќерка ми: Па кога ќе влезеш во продавница да можеш да си купиш што сакаш.

 

4.

Јас: Ајде веќе дечки доцните!!!
11-годишниот син: Требаше да почнеш порано да ни се дереш.

5.

10-годишната ќерка: Мамо што е метафора?
Јас: Сите бродови ми потонаа во животот.
10-годишната ќерка: Знам мамо, те прашувам што е метафора?

6.

6-годишниот син: Зошто негативците во филмовите секогаш сакаат да преземат сè?
Јас: Затоа што тие сакаат да бидат главни и да ги кажуваат сите правила.
6-годишниот син: Па тогаш зошто не станат мајки?

 

7.

Јас: Сите правиме грешки.
5-годишната ќерка: Дури и ти?
Јас: Да.
5-годишната ќерка: А да! Како кога се обидуваш да готвиш некоја храна што ќе биде вкусна, а испаѓа тоа е никаква?

8.

7-годишната ќерка: Зошто не можам да пијам кафе?
Јас: Затоа што ќе те направи повеќе енергична од тоа што веќе си.
7-годишната ќерка: Па ти пиеш цело време и никогаш немаш енергија!

 

9.

Јас: Прочитав приказна за тоа зошто треба да купуваме помалку подароци за Божиќ и наместо тоа да правиме повеќе работи заедно.
4-годишниот син: Мило ми е што јас не можам да читам.

10.

Јас потпенувам додека оди песната на радиото.
Син ми: Зошто не дозволиш песната да си пее сама по себе.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.