10 предизвикувачки загатки кои ќе ве разбудат побрзо и од шолја кафе

Нашиот мозок е како мускул и ќе останува во форма кога редовно вежбаме. Затоа, дајте го најдоброто од себе и обидете се да ги решите овие нови загатки.

1. Кој е левак?


Кликни овде за точниот одговор

 

2. Најдете ја ѕвездата, моливот и чашата.


Кликни овде за точниот одговор

 

3. Кој е резултатот?


Кликни овде за точниот одговор

 

4. Каде е скриено богатството?


Кликни овде за точниот одговор

 

5. Која патека е најбезбедна ?


Кликни овде за точниот одговор

 

6. Кој пат му дава најголеми шанси за преживување?


Кликни овде за точниот одговор

 

7. Најдете ги 3-те грешки.


Кликни овде за точниот одговор
 

8. Кој ја прави најголемата грешка?


Кликни овде за точниот одговор

 

9. Што е необично на оваа слика?


Кликни овде за точниот одговор

 

10. Што следува следно?

Решението се на следната страна…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *