10 ситуации кога строгите родители СЕ СРАМЕЛЕ од своите деца и поставувале ужасни правила!

Ако сте пораснале со строги родители, веројатно сте или експерт за лажење и прикрадување или никогаш не сте прекршиле правило во текот на целиот живот. Ефектите од строгото родителство може да варираат, но едно е сигурно: строгите родители се исклучително креативни со нивните правила и казни. Подолу, собравме некои од најсмешните правила што луѓето кои имале строги родители ги споделија на „Редит“, па вие можете или да се поврзете поради тоа што сте растени во сличен суров дом или да бидете благодарни што вашите родители не ве натерале да дојдете дома во 20:03 часот.

1. „Мајка ми не ми дозволуваше да се дружам со девојчиња. Нејзин проблем. Јас сум геј и моите најдобри пријатели се девојки, уште од прво одделение!“

 

2. „Мајка ми ме фати дека мастурбирам…“

„Кога бев во 5-то одделение, напишав некои работи во мојот дневник за мастурбирање, а еден месец подоцна, мајка ми ги нашла сите мои работи. Таа по случаен избор ќе влезеше во мојата соба, ќе ја раскренеше, јас секогаш ќе западнав во неволја за НЕШТО, а потоа ќе морав да го исчистам нередот и да бидам приземјена.

Како и да е, таа го најде записот во дневникот. Таа ме зема од училиште и не сакаше да разговара со мене. Доаѓам дома, вратата ми беше отстранета од мојата соба, тој запис од дневникот беше залепен на ѕидот и ми се закануваа дека ќе ме тепаат со појас ако не одговорам на сите нејзини инвазивни прашања“.

 

3. „Не смеев да разговарам со момчиња“

„Не смеев да разговарам со момчиња. Еден Бадник, пазарев во центарот на нашиот мал град. Налетав на двајца пријатели од мојот клас по германски и разговаравме неколку минути и си го честитавме Божиќ. О, јас имав само петнаесет години во тоа време. Мојата постара сестра возеше и ме виде, им кажа на моите родители дека „се дружам со момчиња“. Кога влегов во куќата, моите родители чекаа и почнаа да викаат. Одличен Бадник“.

 

4. „Не ми беше дозволено да гледам „Покемон“ зошто цртаниот прикажуваше еволуција“

 

5. „За секоја минута што ќе ја задоцнев дома, поминував 1 недела затворена дома“

„Еднаш се случи да поминам 10 недели затворена дома…“

 

6. „Татко ми напиша цел прирачник со негови правила. Најјако правило: „Лебот ќе го кинеш, нема да го сечеш!“

 

7. „Не ми беше дозволено да кажам „умрев“, играјќи „Супер Марио“. Морав да кажам: „изгубив една од моите шанси да успеам!“

 

8. „Татко ми не веруваше во менструација“

„Не веруваше дека навистина крварам, дека ме боли или дека ми треба одмор. Едноставно ќе ми дадеше бонови за храна, кога ќе му кажев дека ми требаат женски производи“.

 

9. „Татко ми беше нарцис“

„Тато беше нарцис… Најголемото правило во куќата беше да не се прави врева околу него. Ако беше дома, целата куќа стануваше тивка и напната. Дури и мајка ми ги јадеше своите житарки во спалната соба затоа што ќе се најде во неволја поради џвакање крцкава храна. Сега таа одамна се ослободи од него и се омажи за многу подобар човек, но сепак се извинува што јаде крекери“.

 

10. „Не смеев да пливам во базен, затоа што ќе сум фатела СИДА“

„Па, така на часот по физичко образование трчав кругови околу базенот, затоа што моите не сакаа да помислат да ме видат во базен со уште 20 деца“.

 

  • Nekoj напиша:

    1> da gi utepaat so palki

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *