11 луѓе чии тетоважи кријат прекрасни приказни за раскажување

Тетоважите беа многу пошироко распространети во минатото отколку што мислиме. Чарлс Дарвин во своите дела напишал дека сите земји од минатото практикувале тетовирање или некоја друга форма на трајно украсување на телото. Во денешно време, можеме да ги видиме и доста често, бидејќи луѓето ја користат оваа форма на уметност како креативен излез и за паметење на важни настани од нивниот живот.

Ние подготвивме компилација од тетоважи кои зад себе имаат одлични приказни.

1. „Фотографија од свадбата на моите родители“

 

2. „Станувам премногу стар за повеќе да ја носам мојата играчка од детството“.

 

3. „Не е сложено парче, туку мојата прва тетоважа во чест на мојот внук со аутизам. Толку задоволен од тоа“.

Тетоважата вели: „Не би те менувал за светот, туку би го променил светот за тебе“.

 

4. Направив тетоважа од смеењето на татко ми. Ја имам неговата насмевка и радост каде и да одам сега“.

 

5. „Денес го истетовирав татко ми“.

 

6. „Се преселив од Сиднеј во Ирска кога имав 10 години. Сега имам 20 години и еве ја мојата прва тетоважа“.

 

7. „Тоа е моето маче кое оди на другата страна – мојата прва соодветна тетоважа во спомен на моето маче, Зиги“.

 

8. „Го изгубив моето старо момче Себастијан минатиот месец. Ја направив мојата прва тетоважа во негова чест“.

 

9. „Мајка ми направи спомен тетоважа за мојот помал брат“.

 

10. „Рекреација на 50 години стара тетоважа на дедо ми“

 

11. „Моја тетоважа нејзин белег од раѓање“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.