11 луѓе кои налетале на неочекувани работи кои ги оставиле со подотворена уста

Понекогаш животот предизвикува неочекувани изненадувања. Можете да најдете банкнота од Уганда во чантата, а никогаш не сте биле таму или скала на сред шумата. Добро е што оние што добија такви „подароци“ на судбината не ја пропуштија можноста да ги фатат како спомен и да му кажат на целиот Интернет за тоа.

Сега ние сме сигурни дека дури и при банална прошетка лесно може да наидете на љубопитни, понекогаш дури и чудни работи.

1. „Во чантата најдов банкнота од 20 илјади угандански шилинзи, иако никогаш не сум била во Уганда. Не знам од каде дојде“.

„Покрај тоа, во мојата чанта, покрај оваа сметка, имаше  и торбичка со човечки заб“.

 

2. „Најдов живо морско коњче на плажа“.

„Го  ставив во шише со вода, отидов подлабоко во океанот и го ослободив. Инаку, кога го држев во раце го доживеав најчудното чувство“.

 

3. „Кога почина мојата прабаба, ја чистевме нејзината соба и најдовме актовка полна со љубовни писма напишани од мојот прадедо“.

 

4. „Денес најдов двоглава желка, иако на почетокот мислев дека е камен. Се јавив во Одделот за природни ресурси да ја земе“.

 

5. „Додека одев, најдов скалила што не водеа никаде. Немам идеја зошто се таму“.

„Ова го олеснува качувањето на коњот“.

 

6. „Најдов постер на таванот, стар е скоро 40 години“

Ова е илустрација за романот на англискиот писател Џ.Р.Р.Толкин „Господарот на прстените“.

 

7. „Најдов птичјо гнездо во мојот компјутер“

 

8. „Видов пеперутка преправена во дрво. Да не замавнеше со крилјата, немаше ни да ја забележам“.

 

9. „Во кутија со марамчиња, најдов банкнота од 5 дирхами спакувана вака“

 

10. „Ја купив книгата „Очите на змејот“ во книжарница и во неа најдов сметка од 1999 година“.

 

11. „Почнав да го тапацирам столот на баба ми и во него најдов весник од 1889 година“.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.