11 несекојдневни работи, коишто доколку ги сретнете во животот, треба да знаете за што се користат и како служат

Благодарение на Интернетот, денес можеме да најдеме одговори на речиси секое прашање што нè мачи во животот. Дури и ако наидеме на нешто мистериозно или непознато, не мора долго да останеме во прашалници; можеме едноставно да ги прашаме онлајн експертите.

 

1. „Ја сечев лубеницата и бев многу збунет кога го видов ова“

Одговор: „Тоа се случува кога е под стрес за време на растењето. Веројатно поради сушата, овошјето се измешало внатре. Технички може да се јаде, но веројатно нема многу добар вкус“.

 

2. „Го најдов овој метален предмет. Што е тоа?“

Одговор: „Тоа е горниот дел (делот за затворање) на чантата“.

 

3. „Чистев куќа и го најдов ова. Малата чаша се ниша напред- назад и пишува дека е од Јапонија“

Одговор: „Тоа е невестинска чаша. Претставува почеток на доживотна заедница меѓу мажот и жената и е симбол на верност и среќа. Малата ротирачка чаша и превртениот шуплив фустан се дизајнирани да им овозможат на невестата и младоженецот да пијат истовремено за да наздрават за својата свадба.

 

4. „Ние сме добротворна организација и го најдов ова во контејнерот за донации. Што е ова?“

Одговор: „Тоа е слушно помагало од стар стил и искрено прилично колекционерско парче. Разгледајте ги сите специјализирани музеи или збирки кога ќе одлучите што да правите со него!! Микрофонот за слушниот апарат на баба ми (1960-ти) изгледаше отприлика вака“.

 

5. „За што се користи оваа мала чинија за јадење. Има дупки во лимоните“

Одговор: „Тоа е мал плех за јадење, а дупките се за чачкалици“.

 

6. „Го добив ова на подарок, но не знам што е“

Одговор: „Тоа е за да ја закачите чантата на маса, кога нема закачалка и за да не ви седи на земја“.

 

7. „Што е ова? Мала врата покрај тоалетот со уред во облик на лажица прикачен на шарка. Се наоѓа во постара куќа од 1938 година“

Одговор: „Тоа е  диспензерот за тоалетна хартија. Тогаш не се правеа сите на ролни. Лажицата ќе лежи на куп марамчиња за да ги држи надолу“.

 

8. „Купив куќа од 1960 година и ова го најдов внатре“

Одговор: „Ми личи на нос со закачени мустаќи од продавницата за играчки. Дупката е за поврзување со пластичните очила со кои доаѓала заедно“.

 

9. „Каква е оваа мала вратичка под мојот прозорец од стан во зграда направена од 1926 година?“

Одговор: „Тоа се вика ладна кутија, порано таму чувале путер, млеко и слични работи, кога било топло“.

 

10. „Што е ова? Направено е од сатен, со врвки за да се врзат панделки и има дупка во средината“

Одговор: „Тоа се става на закачалка за да не се лизгаат од неа алишта кои се направени од понежен материјал“.

 

11. „Каква е оваа мала црвена торбичка со гел и метален предмет внатре?“

 

Одговор: „Грејач за раце. Можете да кликнете на металот за да започне хемиска реакција и да се загрее“.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *