11 предмети што имаат најчудни цели

Интернетот ги поврза луѓето ширум светот на неверојатни начини и значително ги подобри нашите животи. Ни овозможува да останеме информирани за тоа што прават нашите пријатели во секое време и дава брзи одговори на сите наши прашања. Пред многу децении, кога наидовме на љубопитен предмет, не беше лесно да се најде објаснување. Во денешно време, можеме едноставно да прашаме онлајн, исто како што направија луѓето од оваа листа, а одговорите што ги добиваа понекогаш беа воодушевувачки.

1. „Го најдов ова скриено под подот кај моето момче. Дали е тоа како што мислам дека е?“

Одговор: Хмм, се користи за отстранување на горниот дел од меко варените јајца.

 

2. „Каква е оваа делумна ракавица?“

Одговор: Тоа е гроздобер ракавица што се користи за риболов/чистење на рибата.

 

3. „Мијалник со дупка, чешмата не стигнува до вториот сад. За што се користи?“

Одговор: Тоа е за училиштата; можете да ставите сунѓер таму.

 

4. „Каков е овој бројчаник со синџир што влегува во подот на оваа стара куќа?“

Одговор: Куќата на баба ми ги имаше овие уште во времето на печките на топол воздух со конвекциски проток. Тие управуваа со амортизери во каналите за топол воздух за да ги контролираат нивоата на топлина во просториите за живеење.

 

5. „Што е ова нешто најдено во фиоката покрај креветот? Се чини дека долниот дел е од велур/мека кожа.“

Одговор: Тоа е турпија за нокти.

 

6. „Моите соседи го насочија овој уред кој изгледа како камера кон мојот двор. Што е тоа?“

Одговор: Внимателно… Се чини дека на соседите им е преку глава од вашето куче.

 

7. „За што е оваа врвка и кука во мојот студентски туш?“

Одговор: Тоа е синџир за завеси за туширање.

 

8. „За што служат овие прегради на овој отворач за шишиња?“

Одговор: Тие се дополнителни капачиња за шишињата за да можете повторно да го наполните пијалокот.

 

9. „Која е целта на вертикалниот отвор на ноќната маса на овој хотел?“

Одговор: прашав на рецепција во хотел кога го видов тоа; ми беше кажано дека е за ставање на лаптоп/таблет додека се полни преку ноќ без да се зафати цела ноќница.

 

10. „Какво е ова керамичко парче со дијаметар од околу 6 сантиметри со дупки?“

Одговор: Изгледа како керамичка цветна жаба, за уредување на цвеќе.

 

11. „Ова го најдов во фиоката на жена ми. Дали е тоа што мислам дека е?“

Одговор: Тоа е за тренирање на мускулот на карлицата и внатрешниот дел на бутот.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *