11 загатки кои ја тестираат моќта на вашиот мозок. Можете ли да ги решите при првиот обид?

Мозочните загатки не само што треба да нѐ забавуваат, туку можат да го подобрат и нашето интелектуално здравје. Сепак, острото око, добрите математички вештини и вниманието на деталите се важни за да се пробијат нивните кодови, а малку луѓе можат да ги решат на почетокот.

Очекуваме во коментари да ни кажете кој предизвик ви беше најтежок?

1. Можете ли да ѝ помогнете да го најде својот принц?


Кликни овде за точниот одговор

 

2. Можеш ли да го пронајдеш различното?


Кликни овде за точниот одговор

 

3. Која чаша има повеќе вода?


Кликни овде за точниот одговор

 

4. Можете ли да го најдете дијамантскиот прстен?


Кликни овде за точниот одговор

 

5. Кој е шефот?


Кликни овде за точниот одговор

 

6. Кој е последниот број?


Кликни овде за точниот одговор

 

7. Колку кругови има?


Кликни овде за точниот одговор

 

8. Што има во секој бокал?


Кликни овде за точниот одговор

 

9. Можете ли да го решите ова?


Кликни овде за точниот одговор

 

10. Кој балон го држи момчето?


Кликни овде за точниот одговор

 

11. Можете ли да ја пронајдете буквата што не припаѓа тука?


Кликни овде за точниот одговор