12 чудни предмети за кои само „детективите“ на Интернет имале објаснување

Во човечката природа е да следи и анализира сè што ќе наиде, особено ако е некој чуден предмет. Затоа многу луѓе ги објавуваат највозбудливите работи на кои наидуваат, знаејќи дека детективите зад нивните екрани секогаш ќе им ја откријат мистеријата. Со сигурност е точно дека не сите херои носат наметки.

 

1. „Невообичаен кујнски прибор“

 

Одговор: „Се користи за мешање на содржината во блендер. Се става одозгора на блендерот“.

 

2. „Тежок стаклен украс, што тежи речиси 3 кг. Горниот дел е отстранслив“

Одговор: „Фенси свеќник, горниот дел се користи за гасење на свеќата“.

 

3. „Изработено е од дрво и внатре има тркало со остри шила. Мислам дека е мелница, но малку чудна“

Одговор: „Ренде за сирење“.

 

4. „Пола е дрвено, пола од мермер, има лажица со него“

Одговор: „Сад за сол и бибер“.

 

5. „Торба со течност, што ја најдов во хотелска соба“

Одговор: „Апсорбира влага и ја одржува облеката сува“.

 

6. „Пронајдено на плажа во Флорида“

Одговор: „Означување на стапица за рак или јастог“.

 

7. „Денес го најдов ова на работа, оставено од вработениот преку ноќ. Наоколу е цврсто. Воопшто нема отвори. Шупливо стакло, златна облога на едниот крај“

Одговор: „Стаклен клип за шприц“.

 

8. „Каков е овој интересен мал предмет?“

Одговор: „Мала отоманска вага“.

 

9. „Чинија од месинг“

Одговор: „Дел од чинија за накит од 1930-тите“

 

10. „Тркалезен сегментиран предмет пронајден на плажа во Јужна Африка“

Одговор: „Некој вид измиена анемона“.

 

11. „Го најдов во куќата на баба ми и дедо ми. Што е ова?“

Одговор: „Украсна тиква, може да е исполнета со монистра“.

 

12. „Дрвен предмет, го пронајдов на паркинг“

Одговор: „Валјак со зглобови“.

Кој од горенаведените предмети ги препознавте?