12 деца кои легендарно „им го спуштија“ на своите родители

Да се ​​стане родител е голема промена за која е тешко да се подготвиш. Тоа е како да правите целосен пресврт, а секој човек треба да смисли свој начин да се справи со сè. За среќа, науката сега покажува дека „мозокот на мајката“ е вистинска работа, а има промени и во мозокот на таткото. Значи, чувството на умор како родител е реално, а мајките и татковците на овој последен може совршено да го потврдат тоа.

 

1.

Мојот 9-годишен син напиша песна „Мојата мајка има меко меше“ и ја пее додека брат му и сестра му свират на хамоника и бонгос. Се чини дека го отклучив највисокото ниво на родителски пекол.

2.

Ќерка ми наполни 5 денеска. Во моментов има егзистенцијална криза затоа што „се уште изгледа за 4“

3.

Јас: Дали ја турна сестра ти?
4-годишниот син: Не.
Јас: Изгледа дека ја турна.
4-годишниот син: Не, само ѝ направив „да пукне“ со целото тело.

4.

Моето дете го прекина мојот Зум состанок за да ме информира (и сите останати) дека „тато кака“.
Каков е вашиот ден?
На мојот сериозни му се потребни некои граници.

5.

Јас: Како ти беше првиот училишен ден?
12-годишната ќерка во солзи: ЗОШТО НЕ МИ КАЖА ДЕКА ВО ОСНОВНО УЧИЛИПТЕ НЕМА ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦА!

 

6.

Му кажав на мојот 6-годишен син дека ќе јадеме сендвичи за вечера. Тој ми рече дека тој не напишал толку многу домашна работа за да јаде само сендвичи за вечера.

7.

Мојата ќерка напиша рап песна за мене и ја нарече „Кога маж ѝ ќе излезе таа само јаде лосос“.
Официјално сум многу помалку кул од претходно што мислев.

8.

Ја прашав ќерка ми дали мисли дека веќе доволно долго е во кадата и таа рече „Водата ќе ми каже кога е време да излезам“.

9.

Секој Ден на таткото се сеќавам кога еднаш на шала ја прашав мојата 4-годишна ќерка дали ќе ми купи шолја на која пишува „Најдобар татко на целиот свет“. „Не“ рече таа сериозно. „Се уште не сум ги запознала сите татковци на светот“.

10.

Обично не ги носам моите деца на пазарење со мене, но денес си помислив „Зошто да не?“
Потоа мојата 6-годишна ќерка зема кутлача од рафтот за кујнски работи и викаше „Време е за твојот дневен ќутек“ на мојот 9-годишен син.

11.

Мојот син само што потроши 5 минути да ми објасни дека не може да ја користи неговата имагинација затоа што ја заменил за бонбони со едно дете во градинка.

12.

Му реков на мојот 8-годишен син да престане да вика и тој рече „НЕ ВИКАМ. Ова е мојот глас! Цел живот шепотев и сега конечно сум слободен!“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *