12 фотографии од различни делови на светот кои нема да ги најдете во брошурите за патувања, а се поинтересни и од познатите знаменитости

На интернет можете да видите многу фотографии од различни делови на светот. Како по правило, сите тие се направени во добро време и под одреден агол. Но ние се одлучивме да го смениме аголот и да видиме некои познати места како изгледаат во магла или како во некој град има поинтересни предмети отколку познати места.

Од поинаков агол, можете да видите дека Сфингата има опашка на задната страна.

 

Како може да изгледа Венеција при плима.

 

Спомен плоча под статуа во Прага. Сите го тријат кучето за среќа.

 

Часовник на аеродромот во Амстердам. Внатре „човекот“ брише и црта стрелки.

 

Временски лист, кој е стар 3,2 илјади години. Пронајден во Египет. Меѓу причините за отсуството на работници е на пример оваа: „Ме касна скорпија“

 

„Ја најдов оваа мечка во Денвер, Колорадо. Да, таа ѕирка низ прозорецот“.

 

Куќа што се топи во Париз.

Венеција во магла.

Статуата на египетскиот фараон била изградена во 1300-тите п.н.е. д. Но, пред нешто повеќе од 100 години, некој се потпишал на неа.

Тука завршува Кинескиот ѕид.

Ова е зграда во Витиер, Алјаска. Во неа живеат сите жители на градот.

Поглед од внатрешноста на Мачу Пикчу.

  • detroit напиша:

    KOGA E PLIMA???
    KOGA E OSEKA???

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.