12 математички задачи кои изгледаат едноставно, но може да ве натераат да ја чешате главата со часови

Навистина, математиката може да биде тешка за некого. Изненадувачки, одредени проблеми изгледаат измамнички некомплицирано, привлекувајќи ве во замката на потенцијални грешки. Еве неколку навидум едноставни задачи кои можеби ќе ве натераат да ја чешате главата со часови.

 

#1


Кликни овде за точниот одговор

#2


Кликни овде за точниот одговор

#3


Кликни овде за точниот одговор

#4


Кликни овде за точниот одговор

#5


Кликни овде за точниот одговор

#6


Кликни овде за точниот одговор

#7


Кликни овде за точниот одговор

#8


Кликни овде за точниот одговор

 

#9


Кликни овде за точниот одговор

#10


Кликни овде за точниот одговор

 

#11


Кликни овде за точниот одговор

#12


Кликни овде за точниот одговор