12 поетски илустрации за животот кои ќе ве замислат

Илустрациите на овој јапонски уметник ќе ве натераат да застанете и да размислувате за нивното значење.

Темите се разновидни и расположенијата се менуваат. Но, без разлика на темата, тие имаат одредена меланхолична и егзистенцијална атмосфера.

 

1.  Пријател.

2. Кратка приказна за еден живот.

3. Во нашите најосамени часови, никогаш не сме навистина сами.

4. Несоница.

5. Повторно раѓање.

6.  Тага.

 

7. Ценете го тоа што го имате.

8. Беспомошен.

 

9.  Комплекси.

10. Ги исполнуваме нашите животи со непотребен неред до точка на задушување.

11. Важноста како ве доживуваат другите.

 

12. Раскинување.

 

13. Депресија

Не можам да станам. Не можам да излезам. Не можам да јадам. Не можам да ја завршам работата.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.