12 ретки предмети што припаѓаат во музеј, а собираат прашина во нечиј дом

Веројатно секој од нас некогаш бил во музеј. Некои одат во музеј во потрага по убавина. Некои од љубов кон антиката и предметите со историја. А за некои од нас такво богатство може да се најде и дома.

 

1. „Имам часовник посветен на летот на Јуриј Гагарин од 1968 година“

 

2. „Цртеж од Пикасо за 24 долари“

 

3. „Колекција шишиња за парфеми од баба ми, неверојатни се“

 

4. „Овој стар шпорет има вградена фритеза“

 

5. „Библија од 1800-тата година“

 

6. „Американска монета од 1908 година со индиска глава“

 

7. „Прстенот што моето момче ми го подари од неговата баба од 1900-тата година“

 

8. „150 години старо јапонско ладало“

 

9. „Винтиџ ножеви“

 

10. „Паричникот од баба ми од 1920 година“

 

11. „Свршеничкиот прстен на баба ми“

 • Sasho напиша:

  6. Indiska glava, celi indijci ste ebavi gluperdite… kako prvo toa se pravite amerikanci a ne denes ovie doselenici koi napravija genocid , gi ubija domorodcite i im ja zemaa zemjata, t.e. gi opljackaa kako sto pljackaat sekade

 • Ljube напиша:

  Dobro Jas tuka bi se slozil so Saso. Indijanci, a ne Indijci…

  • Чкорче напиша:

   И за тебе и за Сашо важи оваj текст, едуцирајте се пред да пишете нешто што не сте сигурни.

   The term Indians as applied to Native Americans, or the indigenous peoples of the Americas, is thought to have originated in a misconception on the part of the Europeans who arrived in Central America in 1492. Since Christopher Columbus began his journey to America with the intent of finding an alternate route to Southeast Asia, he is said to have assumed that the people he came into contact with upon reaching land were Indians. Despite the fact that people probably realized this mistake within hours, the name remained in use. Similarly, the islands in Central America came to be called the “West Indies”, as opposed to the “East Indies” that Columbus originally had in mind as his destination.

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.