12 ситуации во кои мора да се остане насмеан

Понекогаш кога ни се случуваат лоши ситуации, луѓето околу нас нè советуваат да гледаме на работите позитивно. И иако тоа може да биде досадно, тие се право, бидејќи оптимизмот нуди различни придобивки за нашето ментално здравје како на пример: зголемување на самодовербата и подобрување на квалитетот на живот.

1. Секогаш постои начин

2. Доктор за протези

3. Кога македонски патриот ќе скрши прст

 

4. „Доплатив за седиште на прозорецот за да можам да видам сè. Неверојатен поглед!“

5. „Мислам дека чинијата ми кажуваше дека имам 35 години и не ми треба пица“

6. Кога нема да ги скршиш шпагетите на половина

7. „Денес носев нови шорцеви и седнав на столче исчистено со многу јако средство. Па сега имам сосема нови шорцеви“.

8. Убав род за свеж сок

9. Е овде веќе станува збор за суперчовечка силa

10. Најдобриот поглед го добивате на концерт кога сте мала личност

11. Најлошиот дел од неговото име е тоа што е учител во основно училиште

12. Се надеваме дека за кратко ќе биде искосена тревата

Дали сте оптимист или песимист? Коко вие реагирате во вакви моменти, дали Ве обзема смеа или се нервирате поради ситуацијата?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.