12 слики кои беа толку збунувачки што дури и Googlе го оставија без зборови

Има моменти кога на интернет наидуваме на збунувачки слики кои не можеме да ги разбереме колку и да се трудиме. Можеби мислите дека вашиот мозок си игра со вас, но во реалноста, најчесто, она што ги збунува нашите рецептори се оптичките илузии предизвикани од специфични агли.

Овде собравме листа од 12 невообичаено збунувачки фотографии.

1. „Суштество со глава на мачка стои на 2 мали шепи“

 

2. „За дел од секундата, помислив дека кабелот за гитарата на Дерек Трак излегува од мојот телевизор“.

 

3. Тешко да се одлучи дали човекот е џин или авионот е играчка.

 

4. Кога магионичарот ќе заборави да ве склопи:

 

5. „Мојот пријател и јас ја насликавме оваа 3Д илузија во Чикаго минатата недела“.

 

6. „Рефлексија во водата во пештерите Беатус во Швајцарија“.

 

7. „Жив сом најдов во тоалетот“.

 

8. „Не, ова не е личност“.

 

9. „Жена ми ја менува пелената на детето. Тоа е прилично долга нога за 3 месечно бебе“.

 

10. „Оваа случајна дама има суперчовечки ласерски вид“.

 

11. Изгледа некој го подигнал бродот од водата.

 

12. „Ми падна шепата“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.