13 фотографии кои ја покажуваат најнежната страна на природата

Според речникот, нежноста е да се биде љубовен и емпатичен – тоа значи да се покаже љубов и наклонетост кон нешто или некого. Да се ​​биде нежен е карактеристика која генерално е повеќе поврзана со луѓето, но нашата колекција фотографии докажува дека и природата може да биде нежна, особено кога гледаме како животните се грижат за своите бебиња.

 

1. „Вака изгледаат новородени панди“

 

2. „Те молам, чувај го моето бебе!“

 

3. „Пилешки прегратки“

 

4. „Бебе стаорец што го најдов вчера“

 

5. „Две бебиња опседнати еден со друг“

 

6. „Братче и сестра кои се чуваат и сакаат“

 

7. „Даниел го прегрнува својот брат“

 

8. „Мајка и син“

 

9. „Моето куче спие со својата плишана играчка“

 

10. „Вака изгледа бебе опусум“

 

11. „Мама секогаш ќе биде покрај тебе, дете!“

 

12. „Премногу сладок бел алигатор за да биде алигатор“

 

13. „Слатко новороденче лисица“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.