13 незгодни загатки за тестирање на вашата визуелна перцепција

Загатките можат да бидат навистина забавни и, повеќе од тоа, тие исто така можат да му помогнат на нашиот мозок да се развие. Овие предизвици можат да ги подобрат нашите вештини за решавање проблеми бидејќи оваа способност ја применуваме кога треба да размислуваме за различни пристапи за завршување на задачите, да работиме со обиди и грешки, да формулираме теории и да продолжиме да бараме нови патишта додека не најдеме решение.

За да ви помогнеме да го изострите вашиот ум, ги подготвивме овие 13 загатки.

1. Можете ли да прочитате што е напишано?

 

2. Погодете го зборот.

 

3. Најдете го различниот број.

 

4. Можете ли да го пронајдете отворениот катанец?

 

5. Дали можете да најдете 4 макаронс на оваа слика?

 

6. Кој збор го гледате?

 

7. Која е различната мачка?

 

8. Можете ли да ја најдете буквата во овие цвеќиња?

 

9. Најдете го парчето што недостасува.

 

10. Кој мопс е ​​различен?

 

11. Најдете ја зелената точка.

 

12. Каде е правата линија?

 

13. Можете ли да го најдете срцето на оваа слика?

 

Решенијата се на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.