13 ситуации од кои на секој родител му се крева косата на главата

Нема ништо подобро од тоа да станеш родител. Во исто време, нема ништо потешко во светот. Мајките и татковците мораат да се справуваат со бескрајната енергија на децата секој ден, заедно со нивното мислење за работите дома. Но, сепак, многу родители тврдат дека воспитувањето деца е забавно.

 

„Дали вашите деца го прават ова?“

 

„Ниту еден пар…“

 

„Уметничко дело на моето 4-годишно дете“.

 

„Мојот син откако ја преврте наопаку цела дневна соба и остана без играчки“.

 

„Не сакам повеќе, тато“.

 

„Им одржав лекција по уметност на моите деца користејќи го единственото нешто што всушност знам да го цртам“

 

„Денес ми е роденден! Ве молиме погледнете ја тортата со фоки што ми ја направи ќерка ми“.

 

„Му дозволив на моето 6-годишно дете да ја избере завесата за туширање“.

 

„Направив огромна грешка…“

 

„Начинот на кој ќерка ми се погрижи млекото да биде безбедно за патувањето дома“.

 

„Отидов да ја разбудам ќерка ми од дремка и не можев да ја најдам на почетокот. За среќа, слушнав ‘рчење од нејзиниот куп плишани животни“.

 

„4-годишниот син го направи ова додека спиев. Повеќе не сум гладен“.

 

„Кажи ми дека имаш 3-годишно дете без да ми кажеш дека имаш 3-годишно дете“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.