13 слики кои докажуваат дека енциклопедијата за животни е насекаде околу нас, па дури и во нашиот кревет!

Сите гледаме обични животни речиси секој ден – мачки и кучиња, пајаци и бубачки, скакулци и пеперутки. Но, понекогаш дури и не е неопходно да се преселиме во Австралија за да направиме суштествата околу нас да изгледаат како нешто од магични книги: кога ќе се роди убава пеперутка од огромна гасеница или кога ќе видите младенче од пајак. Главната работа е да ја забележите оваа магија на време и да кажете за вашите откритија на Интернет.

Ние сме инспирирани од авторите на овие фотографии, сега и одблизу ќе го погледнеме волшебниот свет на животните околу нас.

1. „Денес видов розов пајак“

 

2. „Налетав на ваква птица“.

 

3. „Вака изгледа размножувањето на пајак, кој неколку пати избираше книга за овие работи“.

 

4. „Оваа година одгледавме 26 молци цекропија“.

 

5. Како изгледа ногата на жирафата?

 

6. „Тука јасно се гледа патеката по која поминал полжавот“

 

7. Желка ја извади главата за да дише.

 

8. „Мравките го користат нашето црево за вода како автопат“

 

9. „Денес видов розов гулаб“

 

10. „Мажот на мајка ми го фати ова во нивниот кревет! Тие живеат во Јужна Африка“

 

11. „Видов розов скакулец во градината“

 

12. „Го видов ова во звучната дупка на стара гитара“

Ако сакате да го отстраните ова, силно ве советувам да излезете надвор и да бидете сигурни дека можете брзо да трчате до вратата доколку е потребно. Затоа што изгледа како гнездо на стршлен!

 

13. Необичен скакулец со еритризам.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.