13 уникатни „чуда на природата“ кои ги оставиле луѓето запрепастени

Следниот пат кога ќе излезете надвор, обидете се да погледнете наоколу. Можеби ќе забележите нешто што досега не сте го виделе. Дури и необичен лист на патот може да ви го „зачини“ денот. Природата е секогаш подготвена да ни покаже мали чуда, а малку внимание е сè што е потребно.

 

1. „Овие гасеници во мојата градина“

2. „Го најдов ова мутирано јаболко на утринската прошетка“

 

3. „Оваа печурка расте од шишарка“

 

4. „Јајце без жолчка“

 

5. „Чувари на оградата“

 

6. „Каква е оваа демонска тиква?“

 

7. „Срца од мов што растат на дрво“

 

8. „Вака изгледа јајце од ему“

 

9. „Бреза- октопод“

 

10. „Замрзнаа синџирите на олуците во мојата куќа“

 

11. „На моето куче му расте нов прст“

 

12. „Скелет од лист во мојот двор“

 

13. „Оваа огромна пеперутка пронајдена во Стокхолм“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.