14 луѓе кои правејќи секојдневни работи, случајно наишле на интересни природни феномени

Понекогаш светот околу нас ни приредува чудни изненадувања, а и самата природа е по себе чудна и за некои работи навистина се нема објаснување или пак се толку неверојатни што ја разгоруваат желбата за откривање на мистеријата кај човекот уште повеќе.

 

1. „Зготвив ориз и некои од зрната станаа“

„Тоа е затоа што горниот дел од зрното ориз се суши побрзо од дното, кое е во контакт со врелиот, влажен ориз. Како што водата испарува, зрната се влечат вертикално“.

 

2. „Еве што се случува кога на автопат возите со дупната гума со полна брзина“

 

3. „Правев торта и заборавив да ставам јајца, па потоа направив уште една. Еве како изгледаат и двете“

 

4. „Еве што се случува кога јадам банани“

 

5. „Се изгорев како дете, а трагите од лузната се појавуваат само кога моите стапала се ладни“

 

6. „Еве што се случува кога ќе оставите авокадо во кутија за леб еден месец“

 

7. „4 голф топчиња во различна форма на распаѓање“

 

8. „Ова виножито можев да го видам само ако ги ставам очилата за сонце“

 

9. „Фотографија со блиц и без блиц“

 

10. „Ние не излеговме надвор 2 месеци, но затоа природата влезе кај нас“

 

11. „М&М бомбони стари повеќе од 10 години“

 

12. „Внатрешноста на незрел портокал“

 

13. „Една од бананите никогаш не созреа за разлика од другите“

„Повеќето банани се берат незрели и при увозот се прскаат со течност за побрзо да созреат. Изгледа таа не влегла под туш“.

 

14. „Открив што има внатре во јајце старо 25 години!“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.