14 предмети чија примена е тешка за разбирање, дури и откако некој ќе ви објасни

Имагинацијата е толку моќна, дури е способна да создаде предмети толку уникатни што не секој може да разбере за што се тие. За среќа, нема потреба да ангажираме детективи за да дознаат што имаме пред нас.

Ние направивме нов избор на чудни откритија чии цели луѓето сакаат да ги откријат. Можеби можете да погодите кои се тие пред да ги погледнете одговорите.

 

1. „Ја чистев куќата на баба ми и го пронајдов ова, што е ова?“

Одговор: „Тоа е направа со која можете да посипете брашно или шеќер во прав на работната површина“.

 

2. „Како две чаши близначки!“

Одговор: „Тоа е порцелански држач за сребрени садови“.

 

3. „Каква тава е ова?“

Одговор: „Со оваа тава можете да истурите течност од неа без притоа да ги истурите другите работи што се готват во неа“.

 

4. „Изгледа на нешто за создавање уметност или е самото по себе уметност“

Одговор: „Изгледа како индиски батик или текстилен печат. Се користи за печатење восок на свила како отпорност на боја“.

 

5. „20 години истражување и „Reddit“ е моја последна шанса“

Одговор: „Изгледа како фосил на риба“.

 

6. „Што е ова нешто и за што се користи?“

Одговор: „Мух за дување и распалување оган“.

 

7. „Изгледа како мала фотеља за дете, ама сепак е премала“

Одговор: „Може да се скали за кочија“.

 

8. „Ми ги даде сосед кој не зборува англиски, а јас не зборувам кинески“

Одговор: „Ова се вика Zizania latifolia. Можете да го исечете на парчиња и да го пропржите околу една минута, а потоа да готвите со соја сос додека вкусот малку не попушти. Има убава уникатна текстура, поцврста од тиквичките“.

 

9. „Го притиснав копчето на рерната и овој сад излезе надвор“

Одговор: „Тоа е сад за да се стави вода и да може во рерната да се направи пареа“.

 

10. „Го најдов во ѓубрето“

Одговор: „Вечен календар со ласерски пресек“.

 

11. „Што е ова? Делот со рачката се ротира?“

Одговор: „Се вика вретено на змејот, уште не знам за што сѐ може да се користи“.

 

12. „Метален стап со пластички краеви, долго околку 20 сантиметри“

Одговор: „Тоа е направа за вадење влакна, мали влакненца од лицето“.

 

13. „Зошто постои оваа врата овде?“

Одговор: „Веројатно за да се испуштат атмосферските води што се слеваат во океанот“.

 

14. „Метално и високо околу 4,5 метри?!“

Одговор: „Можеби е куќа за лилјаци“.

  • taurus напиша:

    11……furka-vreteno….se koristi za volnata koga e vo kup da se isuci isprede….i da se dobie konec…..i se namotuva na gorniot del…..za posle toa da se namota vo topki od konec …..sledno e pletenje ..

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.