14 ресторани кои ги воодушевија и најискусните гурмани

Многу угостителски објекти вложуваат значителен напор за да остават траен впечаток на своите клиенти. Некои интензивно се фокусираат на изработка на карактеристичен декор, додека други целото свое внимание го посветуваат на подготовка на незаборавни јадења.

„Овој ресторан има чешниња лук и преса за лук на секоја маса“.

„Пабот во кој сум има мали штандови особено за соло вечера“.

Зачини во облик на мечка

Кинескиот ресторан е влез во нечиј стан.

Мијалниците во бањата во ресторанот беа полни со топки.

„Овој знак на вратата од бањата во локален ресторан за морска храна“.

„Ја добив сметката за храна во сеф во ресторан“.

„Најснабдениот женски тоалет во ресторан што некогаш сум го сретнал“.

 

Вреди да барате ресторан подалеку од туристичките патеки.

Мојот сопруг и јас залутавме во мал семеен ресторан во Италија. Навистина не сакавме да јадеме, па нарачавме салата, пица и чинија со месо за двајца. Сите келнери зјапаа во нас со чудење, дури и готвачот дојде да нѐ поздрави. Бевме засрамени. И тогаш мистеријата беше откриена.
Ни донесоа храна и излезе дека порциите овде се наменети за џинови. Салатата беше во нешто што личеше на леген, пицата беше со големина на тркало од автомобил, а камоли чинијата со месо. Брзо се откажав, но мојот сопруг реши сето тоа да го заврши. Ја јадеше чинијата со месо еден час, па дури и готвачот му се восхитуваше. А како награда за подвигот на маж ми ни даде и десерт. Тогаш за малку ќе пукневме.

Ресторан во Колорадо ги има овие климатизирани летниковци за семејна приватност.

„Црна тоалетна хартија во ресторан во Холандија“

„Вака го решија проблемот со протекување на таванот овде“.

„Лавабо, чија една страна се наоѓа во женскиот, а другата во машкиот тоалет“.

Тоалетот во ресторанот има 2 рачки на вратата: една за оние кои ги измиле рацете и една за оние кои не ги измиле рацете.

„Ресторанот во кој јадев има када за мијалник во бањата“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *